НАБУ відкрило справу проти Кононенка

20 серпня 14:42

В ексдепутата знайшли незадеклароване майно.

 

Національне антикорупційне бюро відкрило справу проти колишнього народного депутата Ігоря Кононенка, повідомив "Українським новинам" директор НАБУ Артем Ситник.

Ексдепутата і першого заступника голови фракції "Блоку Петра Порошенка" ("Європейської солідарності" після ребрендингу - ред.) підозрюють у декларуванні недостовірної інформації.

"Так, зареєстрували кримінальне провадження", - повідомив журналістам Ситник. І додав, що підставою для розслідування стали "певні висновки".

Справу відкрито за статтею 366-1 (декларування недостовірної інформації) КК України. Порушникові загрожує штраф від 2500 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, громадські роботи строком від 150 до 240 годин, або позбавлення волі на строк до двох років.

Нагадаємо, раніше Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило в декларації Кононенка за 2015 рік недостовірні відомості. Мова йде про акції трьох акціонерних товариств, зареєстрованих в Україні, і двох іноземних компаній.

Крім цього, Кононенко не вказав у декларації дохід члена сім'ї. Загальна сума недостовірних відомостей у його декларації за 2015 рік становить майже 7,6 млн гривень.