НАБУ розслідує можливі зловживання при нарахуванні премій співробітникам Мін'юсту

14 листопада 20:26

САП зареєструвала виробництво про мільйонні премії держвиконавцям.

 

Спеціалізована антикорупційна прокуратура зареєструвала кримінальне провадження про можливе зловживання посадовими особами Міністерства юстиції України службовим становищем під час нарахуванні винагороди державним виконавцям. Досудове розслідування доручили Національному антикорупційному бюро.

"2 жовтня 2017 року САП внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань №42017000000003114 за ознаками можливого скоєння кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України", - сказано у відповіді прес-служби НАБУ на запит інформагенції "Інтерфакс-Україна", опублікованому у вівторок, 14 листопада.

У НАБУ уточнилили, що йдеться про факт можливого зловживання службовим становищем посадовими особами Департаменту державної виконавчої служби Мін'юсту при нарахуванні та виплаті винагород держвиконавцям (згідно з постановою №643 Кабінету міністрів України від 8 вересня 2016 року).

Більш детальну інформацію про хід досудового розслідування в Бюро повідомляти не стали, пославшись на ч. 1 ст. 222 КПК України, згідно з якою відомості досудового розслідування можна розголошувати лише з дозволу слідчого або прокурора і в тому обсязі, в якому вони визнають це можливим.

Як повідомлялося, вісім чиновників Міністерства юстиції України у червні і травні 2017 року отримали винагород більш ніж на 23 млн грн. Найбільше отримав головний державний виконавець відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Мін'юсту Іван Нещадим – майже 8,9 млн грн.

Заступник міністра юстиції України Денис Чернишов повідомив, що це винагорода за виконану роботу. "Це частина зарплатних винагород за виконану роботу. Від того, скільки він (чиновник) стягнув, він отримує певний відсоток", - пояснив заступник міністра.