НАБУ проводить обшуки в лісгоспі на Харківщині

28 серпня 22:38

Посадових осіб підозрюють у ймовірних зловживаннях на збуті деревини.

 

НАБУ проводить обшуки в Харківській області за місцем проживання окремих посадових осіб підприємства "Гутянське лісове господарство" та комерційних компаній. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП здійснюють обшуки в Харківській області за місцем проживання окремих посадових осіб ДП "Гутянське лісове господарство" та комерційних компаній", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що слідчі дії санкціоновані і відбуваються в рамках розслідування можливих зловживань при продажу деревини. Попередня правова кваліфікація - ч. 2 ст 364 КК України. Розслідування цих фактів НАБУ здійснює з лютого 2019 року.

"За місцем одного з обшуків детективи НАБУ були змушені викликати поліцію, оскільки власник житла чинив опір проведенню законних слідчих дій. Надалі працівники поліції встановлять, чи є в діях вказаної особи ознаки складу злочинів, передбачених ст. 342 і 345 КК України", - додали в бюро.

Детальніше про корупційні схеми і вирубкулісу в Харківській області читайте у статті Світлани Ісаченко "Під чиїм "дахом" працюють "чорні" лісоруби" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Нагадаємо, начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрій Куринський написав заяву на звільнення після зауважень президента Володимира Зеленського.