НАБУ проводить обшук в АРМА

03 квiтня 13:13

 

Національне антикорупційне бюро з'явилася 3 квітня з обшуками в офісі Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів.

"Детективи НАБУ здійснюють обшуки в приміщенні Агентства з розшуку та менеджменту активів у Києві. Слідча дія проводиться в межах розслідування у кримінальному провадженні за фактом можливого зловживання владою службовими особами низки державних органів влади, в тому числі правоохоронної та судової гілок, а також АРМА, в результаті чого юридичним особам завдано збитків на суму понад 9,5 млн грн.", - повідомили в НАБУ.

В бюро зазначили, що в межах цього ж провадження досліджуються обставини вчинення незакінченого замаху на протиправне заволодіння майном на суму понад 3,6 млрд грн групи підприємств ТОВ "Росток-Холдинг". Попередня правова кваліфікація - ч.3 ст.15, ч.3 ст.206-2, ч.2 ст.364 КК України.

"Під час досудового розслідування, розпочатого в січні 2019 року, детективи НАБУ, з-поміж іншого, вивчають обставини вчинення низки правочинів, які могли бути зроблені з використанням підроблених документів, печаток, штампів підприємств", - зазначили в бюро, та додали, що обшуки санкціоновані ухвалою слідчого судді Солом'янського райсуду м.Києва та проводяться під процесуальним керівництвом прокурорів САП.

"НАБУ зайшло в АРМу. Стоп корупції неодноразово розповідало: цей орган перетворився з Агентства з розшуку корупційних активів в дубину рейдерів. Яскравий приклад спроба віджиму аграрного підприємства "Росток-Холдинг". Упевнений скоро суспільство дізнається багато цікаво", - написав про обшук НАБУ в АРМА журналіст Роман Бочкало.

Раніше Агенція з розшуку та управління активами, що отримані корупційним шляхом фігурувала у низці скандалів, у тому числі й з рейдерським захопленням активів підприємства "Росток-Холдинг". Саме за сприяння АРМА, на кластерах холдингу відбулись сутички із застосуванням сльозогінного газу та зброї.