НАБУ оголосило в розшук неофіційного керівника "Трейд Коммодіті" Гарькавого

30 листопада 12:57

За даними слідства, підозрюваний ховається від правоохоронних органів з жовтня.

 

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) розшукує неофіційного керівника ТОВ "Трейд Коммодіті" Володимира Гарькавого, який є фігурантом кримінальної справи про розтрату бюджетних коштів при закупівлі палива для Міністерства оборони.

Згідно інформації, розміщеної на сайті Міністерства внутрішніх справ, він переховується від правоохоронних органів з 19 жовтня.

Гарькавого підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 статті 191 (розтрата і привласнення коштів шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, 11 жовтня НАБУ повідомило про викриття корупційної схеми розтрати 149 мільйонів гривень при закупівлі палива для Міністерства оборони України. У рамках розслідування були затримані заступник міністра оборони Ігор Павловський; директор Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів МОУ Володимир Гулевич; начальник відділу організації постачання пально-мастильних матеріалів управління поставок матеріальних ресурсів Департаменту держзакупівель Борис Малиш; та старший інспектор відділу аудиту у сфері державних закупівель і моніторингу цін Департаменту внутрішнього аудиту та фінансового контролю Міністерства оборони Володимир Шемовнєв.

16 жовтня детективи Національного антикорупційного бюро затримали одного з інвесторів "Трейд Коммодіті" Володимира Трофименка. Наступного дня Солом'янський районний суд Києва відпустив Трофименка під особисте зобов'язання і зобов'язав надіти електронний браслет.

Детальніше про постачання палива Міністерству оборони та іншим структурам читайте в інтерв'ю директора ТОВ "Трейд Коммодіті" Вадима Майка Аллі Єрьоменко "Скандал навколо закупівель палива МО потрібен тим, хто звик працювати за старими схемами..." у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".