НАБУ не має права перевіряти співробітників ДБР — експерт

10 серпня 19:03

Це стане чудовою можливістю консолідувати в своїх руках досьє слідчих, які згодом розслідуватимуть злочини керівництва НАБУ і САП.

 

Директор Державного бюро розслідувань (ДБР) Роман Труба звернувся до керівництва Національного антикорупційного бюро України з проханням "перевірити" обраних 27 кандидатів на керівні посади середньої ланки.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Олександр Лємєнов, головний експерт Антикорупційної групи РПР, StateWatch. Автор не розуміє, на яких правових підставах НАБУ може здійснити перевірку співробітників ДБР.

"Якщо Роман Труба вважає, що передати всі персональні дані до рук іншого органу досудового розслідування - це правильний крок, то я стосовно цього маю сумніви, - заявляє експерт. - Чи, може, "правовою підставою" став підписаний з НАБУ меморандум, про який у публічній площині чомусь ніхто не знає? Звісно, для Артема Ситника це стане чудовою можливістю консолідувати в своїх руках досьє слідчих, які згодом (що чітко встановлюється статтею 216 Кримінального процесуального кодексу) розслідуватимуть злочини керівництва НАБУ і САП".

Детальніше про проблеми з формуванням ДБР читайте в матеріалі Олександра Лємєнова "Фінальні акорди конкурсу в ДБР: що далі?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".