НААУ пов'язує вбивство адвоката у Кропивницькому з його професійною діяльністю

23 серпня 01:27

При цьому НААУ закликає ЗМІ не дати правоохоронним органам замовчати інцидент.

 

Національна асоціація адвокатів України пов'язує вбивство адвоката Олександра Іванова, якого 22 серпня розстріляли у Кропивницькому, з його професійною діяльністю і вимагає від правоохоронних органів негайно приступити до самого ретельного розслідування справи, йдеться у офіційній заяві на сторінці НААУ в Facebook.

"НААУ звертається до правоохоронних органів – Генеральної прокуратури та Національної поліції із закликом взяти розслідування цього злочину під контроль керівництва ГПУ і НПУ. Всі причетні до його виконання мають бути ідентифіковані, знайдені і притягнуті до кримінальної відповідальності", – йдеться в заяві.

При цьому НААУ підкреслює, що розстріл Іванова безумовно був пов'язаний з його професійною діяльністю і закликає ЗМІ не дати правоохоронним органам замовчати інцидент – приміром, не поширювати інформацію щодо випадкової загибелі адвоката, яку в Асоціації вважають недостовірною.

"Поширена у ЗМІ інформація щодо випадкової смерті адвоката є класичним прийомом "інформаційного вкидання" та відволіканням уваги суспільства від цього резонансного злочину", – написано у заяві НААУ.

Нагадаємо, що сьогодні у Кропивницького біля СІЗО №6 невідомі вбили з вогнепальної зброї адвоката Олександра Іванова, ще один чоловік був поранений. Попередня кваліфікація події за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу "Умисне вбивство". Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 10 до 15 років або довічне ув'язнення.