На Закарпатті начальника прикордонної застави обстріляли місцеві мешканці

08 серпня 11:36

У постраждалого закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку та кульове поранення у груди.

 

У селі Великий Бичків Закарпатської області між начальником прикордонної застави та двома місцевими мешканцями стався конфлікт, внаслідок якого працівник прикордонної служби отримав поранення і був госпіталізований. Про це повідомляє видання Мukachevo.net з посиланням на місцевих правоохоронців.

Зазначається, що повідомлення про інцидент правоохоронці Рахівського відділення поліції отримали у вівторок, близько 19:00 вечора. До них звернувся інспектор прикордонної служби, який розповів, що був побитий майор, начальник прикордонної застави.

Як з'ясувала слідчо-оперативна група, конфлікт стався між начальником прикордонної застави 1989 року народження та мешканцем Великого Бичківа 1994 року народження і мешканцем Рахова 1981 року народження.

Під час конфлікту, причина якого досі з'ясовується, чоловік з Рахова вистрелив у прикордонника з спецзасобу "Вій" - зброї з гумовими кулями. Він офіційно зареєстрований. Зловмисник скоїв два постріли. Попередньо лікарі діагностували, що у постраждалого закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, перелом вилиці та одне кульове поранення у груди.

Було відкрито кримінальне провадження за ч.3 статті 345 Кримінального кодексу, а саме умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу тяжкого тілесного ушкодження у зв'язку з виконанням ним службових обов'язків.

Злочинців затримали у порядку статті 208 КПК, вони взяті під варту на три доби. Слідчі готують подання в суд для обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що на Закарпатті прикордонники знову посилили охорону державного кордону з країнами Європейского союзу. Рішення про продовження посилення цього напрямку було прийнято через низку причин, серед яких, триваюче переміщення через кордон груп незаконних мігрантів, підакцизних товарів та інші правопорушення.