На утримання підірваного на Вінниччині арсеналу виділяли 25 мільйонів гривень – Полторак

28 вересня 06:15

На складі зберігали 83 тисяч тонн боєприпасів, їх компонентів і просто металобрухту.

 

На утримання складу боєприпасів ЗСУ біля міста Калинівка Вінницької області в 2017 році з держбюджету виділяли 25 мільйонів гривень, а в 2014 році – 500 тис. гривень, повідомив міністр оборони України Степан Полторак на засіданні військового кабінету РНБО на чолі з президентом України Петром Порошенком, повідомляє прес-служба глави держави.

"Цей арсенал міг потенційно прийняти 140 тис. тонн боєприпасів. Там знаходилося 83 тис. тонн", - сказав Полторак, зазначивши, що загального обсягу 68 тис. тонн були боєприпасами, придатними для використання, решту – їх компоненти просто металобрухт.

Читайте також: Жителі Калинівки зможуть повернутися додому вже сьогодні – представник РНБО

Нагадаємо, ввечері 26 вересня зайнялися склади боєприпасів Збройних сил України у селі Сальник біля Калинівки Вінницької області.

Пожежа спричинила детонацію снарядів, у зоні ураження опинились довколишні населені пункти. Вогонь охопив 10% від загальної площі військового об'єкта.

Як повідомив заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк, "Украероцентр" закрив повітряний простір у радіусі 50 кілометрів від епіцентру загоряння на складах боєприпасів у військовій частині біля Калинівки Вінницької області. А у прес-службі державного перевізника "Укрзалізниця" повідомили про зміну маршруту 47 пасажирських поїздів.

Військова прокуратура кваліфікувала вибухи на складі боєприпасів поблизу міста Калинівка Вінницької області як диверсію.