На українців чекає похолодання

20 лютого 12:39

У деяких областях синоптики обіцяють сніг.

 

У найближчу добу, 21 лютого, в Україні похолодає, при цьому в більшості областей очікується погода з опадами і поривчастим вітром, передає Укргідрометцентр. Так, на Лівобережжі у четвер синоптики прогнозують невеликий мокрий сніг, вдень у західних областях помірні опади переважно у вигляді дощу. У той же час на решті території істотних опадів не передбачається. У північно-східній частині України і в Карпатах на дорогах місцями ожеледиця.

Вітер північно-західний, 7-12 м/с, у більшості областей країни пориви 15-20 м/с. Температура протягом доби становитиме від 2° морозу до 3° тепла, вдень на півдні та заході очікується 4-9° тепла.

У Києві вночі, 21 лютого, місцями невеликий мокрий сніг, вдень без опадів. Вітер північно-західний, 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с. Температура протягом доби близько 0°.

У п'ятницю, 22 лютого, в західних, Житомирській, Вінницькій, Кіровоградській, південних та Донецькій областях синоптики обіцяють сніг та мокрий сніг, вдень місцями налипання мокрого снігу; на решті території - без істотних опадів.

На дорогах північно-східній частині, західних та південних областей місцями ожеледиця. Вітер північно-східний, 7-12 м/с.

Температура в західних і південних областях вночі 0-6 морозу, вдень близько 0°; на решті території стовпчики термометрів вночі покажуть 5-11° морозу (в Чернігівській, Сумській і Луганській областях 8-13°), вдень 2-7° морозу. У Криму дощ, температура вночі та вдень 2-7° тепла.

У Києві - без істотних опадів. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура вночі 6-8° морозу, вдень 3-5° морозу.

Як повідомлялося, у Львові бабак Маруся спрогнозувала ранню весну. Чотирирічна самка прокинулася сама, хоча її подруга, інша бабачиха, яка живе в міському дитячому еколого-натуралістичному центрі, ще спить. Маруся своєї тіні не побачила, так як день похмурий, а відповідно, за народними прикметами, це означає, що зима довго не затягнеться.