На тілі вбитої Ноздровської виявили ДНК Россошанського

10 сiчня 11:50

У поліції зазначили, що вбивство, швидше за все, не було спланованим.

 

На тілі юриста Ірини Ноздровської була виявлена ДНК підозрюваного Юрія Россошанського. Про це заявив перший заступник голови Національної поліції України - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін на брифінгу в середу.

"Результати проведення експертизи ДНК: на тілі потерпілої були виявлені частинки, які належать підозрюваному", - сказав Аброськін.

На його думку, вбивство Ноздровської не було спланованим, а сталося через збіг обставин.

"Виходячи з того, що я знаю, я не слідчий, із мого внутрішнього переконання, і наскільки я в цьому впевнений, - це не сплановане вбивство, це збіг обставин", - заявив він.

Аброськін додав, що відносини між сім'єю Россошанських і потерпілою були складними, і можна говорити про те, що стався конфлікт.

Він зазначив, що поліція направила багато сил та ресурсів на пошук зниклої правозахисниці Ірини Ноздровської, оскільки заходи проводилися не тільки в Київській області

"До пошуків залучили слідчих головного слідчого управління, співробітників департаменту карного розшуку, прочісували місцевість по руслу на 2 кілометри на всі боки, задіяли інших фахівців, всі підрозділі поліції. Це кінологи. Вже відпрацьовуючи територію, ближче до села Демидів, ми знайшли всі частити особистих речей, які були при ній", - розповів Аброськін.

Він зазначив, що спочатку шукали і за межами Київської області до того, як знайшли тіло, додавши, що в селі Демидів люди не хотіли співпрацювати з поліцією і давати свідчення.

Читайте також: Затриманий у справі про вбивство Ноздровської погодився з оголошеною підозрою

Ірина Ноздровська, яка зникла 29 грудня, була знайдена мертвою в понеділок, 1 січня. Труп правозахисниці виявили в річці в Київській області.

8 січня стало відомо про затримання підозрюваного в цьому злочині. Їм є Юрій Россошанський, батько Дмитра Россошанського, засудженого в травні 2017 року на 7 років за смертельне ДТП, в якому у вересні 2015 року загинула сестра Ноздровської Світлана Сапатинська.

9 січня Вишгородський районний суд Київської області заарештував на два місяці Юрія Россошанського, який підозрюється у вбивстві юриста Ірини Ноздровської.

Детальніше про вбивство правозахисниці читайте в матеріалі DT.UA "Борець за справедливість: що відомо про вбивство правозахисниці Ноздровської".