На святкування іудейського Нового року в Україну прибули більше семи тисяч хасидів

26 вересня 13:08

Всього очікується близько 20 тисяч хасидів, які завітають на свято Рош ха-Шана.

 

Станом на сьогодні, 26 вересня, в Україну прибуло близько 7,5 тисяч паломників-хасидів для святкування іудейського Нового року. Прибуття найбільших груп хасидів очікується сьогодні, і неділю - 29 вересня, повідомляє прес-служба Державна прикордонна служба України.

"В даний час прикордонники в авіаційних пунктах пропуску Києва, Одеси, Вінниці, на кордоні з Польщею, Словаччиною та Румунією в установленому порядку оформили 7236 паломників", - відзначають в Держприкордонслужбі.

Згідно з даними Держприкордонслужби, з початку прибуття хасидів - з 6 вересня, прикордонники не пропустили через кордон чотирьох громадян Ізраїлю за відсутності необхідних документів та заборона в'їзду в Україну ще під час попереднього візиту.

У цьому році Держприкордонслужба очікує близько 20 тисяч паломників-хасидів, які завітають на свято Рош ха-Шана.

В поліції Черкаської області повідомляли, що публічний порядок і безпеку під час візиту паломників в Умані будуть забезпечувати понад 550 поліцейських.

Зазначимо, що десятки тисяч паломників щороку з'їжджаються до Умані для святкування іудейського Нового року у вересні. У 2019 році Рош ха-Шана припадає на вечір 29 вересня. На цей раз ортодоксальні євреї відзначають ювілейний 5780-й Новий рік. Свято триватиме два дні до вечора 1 жовтня.