На Сумщині розбився легкомоторний літак, пілот загинув

13 липня 18:14

Відкрито кримінальне провадження за статтею "порушення правил повітряних польотів".

 

Неподалік села Миколаївка Роменського району Сумської області на кукурудзяне поле впав легкомоторний літак. Внаслідок аварії загинув 55-річний пілот, який може бути власником літака. Літак на замовлення місцевої агрофірми обробляв поля кукурудзи хімікатами, повідомляє ТСН.

Наголошується, що слідчі, які працювали на місці інциденту, попередньо розглядають дві версії: літак зачепився за високовольтні дроти або технічна несправність двигуна.

Як повідомили в поліції Сумської області, літак впав біля автодороги, що веде до Миколаївки. Повідомлення про аварію надійшло до чергової частини поліції о 10:28.

За фактом аварії відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.281 (порушення правил повітряних польотів) Кримінального кодексу України, в рамках якого встановлюються причини події.

Нагадаємо, що в червні у польському Жешуві під час здійснення аварійної посадки розбився легкомоторний літак, зареєстрований в Україні. У результаті авіакатастрофи три людини отримали травми. Як стало відомо пізніше, у аварії постраждав народний депутат від Радикальної партії Юрій Чижмарь.