На шпилі будівлі Верховної Ради встановили тризуб замість радянської зірки

29 жовтня 14:14

Зірку зі шпиля Ради зрізали відразу після перемоги Революції гідності. Тепер встановили тризуб.

 

На штилі будівлі Верховної Ради встановлено один із символів української державності – тризуб, повідомив спікер парламенту Володимир Гройсман.

"Над Верховною Радою тепер височітиме Тризуб. Разом з внутрішньою реформою парламенту, яка має зробити його максимально ефективним та наближеним до європейських зразків, змінюємо і символи тоталітарного минулого. Повернення назад до диктатури вже не буде, - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Над Верховної Радою тепер височітиме Тризуб. Разом з внутрішньою реформою парламенту, яка має зробити його максимально е...

Posted by Volodymyr Groysman on 29 жовтня 2015 р.

П'ятикутну радянську зірку зі шпиля на куполі парламенту зрізали 25 лютого 2014 року – відразу після перемоги Революції гідності.

Згідно з опитуванням Центру Разумкова, проведеного в серпні 2015 року, переважна більшість українців висловили позитивне ставлення до атрибутів державності України – прапора (95% дали відповідь "пишаюся ним" або "ставлюся позитивно"), гербу (93,5%), гімну (86,8%), державної мови (94,3%) і грошовій одиниці (87,8%).