На сході України за добу бойовики 24 рази порушили режим припинення вогню

15 червня 10:03

Один військовослужбовець отримав поранення.

 

На сході України за минулу добу, 14 червня, збройні формування РФ 24 рази порушили режим припинення вогню, з них шість – із застосуванням заборонених 122 мм артилерії, мінометів калібру 120 та 82 мм. Як повідомляє пресцентр штабу Операції об'єднаних сил (ООС) у Facebook, унаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець отримав поранення.

Вказується, що противник також обстрілював українські позиції з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Обстріли відбувалися у районі населених пунктів: Мар'їнка, Павлопіль, Красногорівка, Гнутове, Водяне, Лебединське, Пищевик, Тарамчук, Широкине, Південне, Попасна, Новгородське, Золоте-4, Станиця Луганська,

"На кожний обстріл противник отримав адекватну відповідь з озброєння, що не суперечить Мінським домовленостям. За даними розвідки 14 червня одного окупанта було знищено", - йдеться у повідомленні.

Від початку поточної доби, 15 червня, бойовики обстріляли позиції Об'єднаних сил чотири рази: поблизу Лебединського, Авдіївки та Станиці Луганської.

Нагадаємо, що раніше у штабі операції Об'єднаних сил повідомили, що ситуація в зоні ООС знову значно загострилася – російсько-терористичні підрозділи в черговий раз порушили Мінські домовленості, 7 червня провівши нічну атаку на позиції Збройних сил України в районі Новолуганського.

На засіданні ТКГ у Мінську сторони домовилися обговорити 19 червня чергову угоду про припинення вогню.