На Полтавщині в'язнів годували зараженим м'ясом

21 серпня 00:38

У продуктах виявили збудника небезпечної хвороби лістеріозу.

 

У Полтавській області прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом перевірок у чотирьох виправних колоніях. Як інформує прес-служба обласної прокуратури, співробітники Держспоживслужби виявили в продуктах, якими годують ув'язнених, збудник Listeria monocytogenes, який може привести до смертельного захворювання людини - лістеріозу.

"Під час перевірки виявлені порушення санітарних правил і норм, встановлених з метою попередження епідемічних та інших інфекційних захворювань. Так, за результатами проведених санітарно-мікробіологічних досліджень на відповідність м'яса птиці вимогам ДСТУ, що у всіх зразках курячого м'яса, відібраних у зазначених державних установах, виявлений збудник Listeria monocytogenes, який може призвести до захворювання лістеріозом, від якого в Україні зафіксований перший летальний випадок", - зазначили у відомстві.

Зокрема, перевірки "щодо забезпечення конституційних прав засуджених на належне харчування" проводилися в "Божковській виправній колонії №16", "Крюківській виправній колонії №29", "Полтавській виправній колонії №64" і "Надержинщинській виправній колонії № 65.

Керівництву колонії рекомендували знищити 4 тонни зараженого курячого м'яса.

Крім цього, за даним фактом Полтавською місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних захворювань та масових отруєнь) КК України.

Нагадаємо, раніше Держспоживслужба виявила порушення санітарних норм в кожному п'ятому дитячому таборі в Україні. У Києві на початку серпня понад 90 осіб отруїлися шаурмою, яка виявилась зараженою сальмонелою.