На полігоні в Чернігівській області пролунав вибух, поранено військовослужбовця ЗСУ

28 березня 10:54

Стан пораненого середньої тяжкості, він у лікарні.

 

Один український військовий дістав поранення внаслідок вибуху невідомого предмету на загальновійськовому полігоні у смт Гончарівське Чернігівської області, повідомляє прес-центр оперативного командування "Північ" Збройних сил України.

"Двоє військовослужбовців під час огляду території знайшли невідомий вибуховий предмет. Порушивши правила безпеки та поводження з невідомими вибуховими предметами, один із військових взяв до рук предмет і відкинув його. У результаті стався вибух", - йдеться у повідомленні командування на сторінці в Facebook.

Унаслідок вибуху один військовослужбовець дістав поранення середньої тяжкості, його ушпиталили. Зараз загрози для життя постраждалого немає. Другий військовий залишився неушкодженим.

За вказаним фактом призначене службове розслідування. "Вкотре наголошуємо: у разі виявлення невідомих вибухових предметів ні в якому разі не торкайтеся його, не підкидуйте, не намагайтеся ліквідувати самостійно! Це небезпечно для вашого здоров'я та життя!", - додається у повідомленні.

Зазначимо, зазвичай причиною травмування військовослужбовців ЗСУ на полігонах країни стає порушення правил поводження із вибухонебезпечними предметами.

Так, у лютому двоє строковиків 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних запорожців дістали осколкові травми тулуба, ніг і рук унаслідок вибуху невідомого предмета на полігоні в Київській області. За версією слідства, під час очищення полігону вони знайшли ручну гранату, нехтування правилами безпеки призвело до її детонації.