На подвір'я мешканця Нової Каховки кинули бойову гранату

10 вересня 01:49

Поліція кваліфікувала дії зловмисників як хуліганство.

 

У дворі домоволодіння жителя Нової Каховки вибухнула граната. За словами господаря будинку, гранату на подвір'я закинули невідомі, повідомляє прес-служба поліції Херсонської області.

Чоловік зателефонував на гарячу лінію "102" вранці в понеділок, 9 вересня, і повідомив про вибух невідомого предмета на подвір'ї свого домоволодіння. Під час огляду місця події поліцейські виявили воронку і вражаючі елементи гранати. Вибухотехніки припускають, що це була протипіхотна осколкова граната РГД-5. Остаточно тип боєприпасу буде встановлено в ході експертизи.

У результаті вибуху ніхто не постраждав. Поліція зареєструвала кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство із застосуванням холодної, вогнепальної зброї або інших предметів, пристосованих для нанесення тілесних ушкоджень). Зловмисникам, якщо їх провину буде доведено в суді, загрожує від трьох до семи років позбавлення волі.

Поліція також просить всіх, хто володіє будь-якою інформацією про злочин, телефонувати "102" або звертатися до Новокаховського відділення поліції.

З початку збройної агресії РФ інциденти з бойовими гранатами в Україні не рідкість. За даними поліції, з початку 2018 року нелегальний збут зброї виріс вдвічі. Тільки протягом березня-травня правоохоронці вилучили майже 950 гранат.

Детальніше про проблеми цивільного обігу й застосування зброї читайте у матеріалі Олександра Шульги "Українці і зброя: незнання, маніпуляції і страхи" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".