На початку наступного року Дональд Туск відвідає Україну - Порошенко

08 листопада 14:58

Порошенко зустрівся із Туском у Гельсінкі та обговорив питання протидії російському втручанню у вибори.

 

Президент Європейської ради Дональд Туск відвідає Україну з робочим візитом на початку 2019 року. Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив президент України Петро Порошенко. Він зустрівся із Туском у Гельсінкі та обговорив протидію російському втручанню у вибори України та Європейського союзу, які мають відбутися наступного року.

"Я запросив лідерів Євросоюзу відвідати Україну і це запрошення було прийняте. Дональд Туск відвідає Україну на початку наступного року і очікується дуже активний діалог особливо напередодні Саміту Євросоюзу, де буде вирішуватися питання про продовження санкцій", - написав Порошенко.

Як зазначили в Адміністрації президента України, під час зустрічі з Порошенком Дональд Туск привітав досягнення домовленості між Українською державою та Міжнародним валютним фондом. Ця домовленість сприятиме макроекономічній стабілізації України.

"У контексті підготовки до виборів в Україні та Європейському Союзі у 2019 році Петро Порошенко та Дональд Туск визнали необхідність посилення координації зусиль України та ЄС у протидії зовнішньому втручанню з боку Росії шляхом кібератак, дезінформації та підривної діяльності",- додали в адміністрації.

Раніше про спільну протидію російському втручанню у виборчі процеси України та Європейського союзу Порошенко під час свого візиту до Гельсінкі домовився із президентом Європейської народної партії (ЄНП) Джозефом Долем. Також підвищення координації зусиль для нейтралізації російського втручання у вибори Порошенко обговорив із прем'єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем.