На Одещині перцевим газом отруїлися майже 40 дітей

16 квiтня 14:42

Газовий балончик до школи приніс учень 9 класу.

 

На Одещині в одній зі шкіл Біляївського району учень розпилив газ із перцевого балончика, у результаті чого газом отруїлися 36 дітей, повідомив відділ комунікації Нацполіції Одеської області. Після надання медичної допомоги більшість учнів відпустили додому.

"До поліції надійшло повідомлення від директора навчального закладу про те, що невідомий на перерві розпилив газовий балончик у приміщенні класу… Згодом аналогічне повідомлення надійшло і з місцевої лікарні", - повідомили в поліції.

У результаті інциденту до лікарні потрапили 36 учнів школи. Всім потерпілим попередньо лікарі встановили діагноз опік дихальних шляхів перцевим газом. Після надання допомоги 26 учнів покинули медичний заклад. Наразі медичну допомогу надають ще 10 дітям.

За даними правоохоронців, перцевий газовий балончик у школу приніс учень 9 класу та розпилив його під час перерви. Зараз газовий балончик вилучили. Поліція вирішує питання про притягнення батьків учня до адміністративної відповідальності за ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні порушення.

На місці події продовжують працювати слідчо-оперативна група Біляївського відділу поліції, керівництво та інспектори ювенальної превенції ГУНП в Одеській області. В рамках інциденту триває перевірка.

Читайте також: У Хмельницькому отруїлися 24 дитини після вживання продукції молочної кухні

Напередодні у Черкасах 75 школярів отруїлись перцевим газом, майже половині з них надали допомогу амбулаторно, ще 38 учнів ушпиталили до обласної дитячої лікарні. Стан 23 ушпиталених медики оцінюють як легкий, інших 15 учнів – як середньої тяжкості. За даними міського Центру екстреної медицини та медицини катастроф, усі постраждалі школярі є учнями гімназії №1.