На обледенілій трасі під Харковом перекинулися чотири автомобілі, загинула жінка-пішохід

15 лютого 00:43

П'ятеро людей отримали травми.

 

У результаті ДТП за участю чотирьох автомобілів у Харківській області одна людина загинула, п'ятеро отримали травми. Інцидент стався на трасі "Харків - Київ - Довжанський" поблизу селища Рогань Харківського району вранці у четвер, 14 лютого. Всі чотири автомобілі перекинулися, повідомляє прес-центр обласної поліції.

За попередньою інформацією, водій мікроавтобуса Volkswagen Transporter втратив керування на зледенілій ділянці дороги, і автомобіль перекинувся на дах. Потім на цій же ділянці перекинувся і вилетів у кювет легковий автомобіль Seat Ibiza.

Через кілька хвилин автомобіль Kia Rio, що також перекинувся, збив пішохода. 54-річна жінка, яка йшла по проїжджій частині, від отриманих травм вона померла на місці. Збивши жінку, Kia врізалася у перевернутий Volkswagen.

У цей же час у бік Харкова рухався автомобіль ВАЗ. Намагаючись уникнути зіткнення, водій різко загальмував, і машина перекинулася на дах.

Описані події відбувалися протягом півгодини - з 8:30 до 9:00 четверга.

П'ятеро людей у віці від 30 до 50 років звернулися по медичну допомогу. Медики діагностували у водіїв і пасажира забої і садна, оцінивши стан здоров'я постраждалих як задовільний.

За даним фактом поліція зареєструвала кримінальне провадження за ст. 288 Кримінального кодексу (порушення правил, норм і стандартів, що стосуються безпеки дорожнього руху). Максимальна санкція статті – п'ять років позбавлення волі.

Нагадаємо, 11 січня в ДТП у Миколаївській області постраждали двоє українських військовослужбовців - заступник командувача Сухопутних військ Збройних сил України Сергій Кропивченко і його водій. Армійський позашляховик врізався в контейнеровоз тягача MAN, припаркований на узбіччі.