На незаконному видобутку граніту викрили чиновників "Укрзалізниці"

27 лютого 23:23

Понад 500 тисяч кубометрів породи встигли продати приватним структурам.

 

На Житомирщині блокували півмільйона кубічних метрів граніту, що незаконно видобували на території площею 60 гектарів. Породу діставали із застосуванням вибухо-технічних засобів, повідомляють у прес-службі СБУ.

"За версією слідства зловмисники завдали шкоди навколишньому середовищу на більш ніж 1,3 мільярда гривень. Операцію протягом 2017-2018 років здійснювали службовці одного з виробничих підрозділів філії "Центр управління промисловістю "ПАТ" Укрзалізниця". Посадовці, які мали контролювати виконання встановлених правил використання надр, організували незаконний видобуток граніту на території кар'єру", – йдеться в повідомленні СБУ.

Колишньому керівнику виробничого підрозділу філії "Центр управління промисловістю "ПАТ" Укрзалізниця"" повідомлено про підозру у злочині, передбаченому ч. 4. ст. 240 Кримінального кодексу України.

Зазначимо, що раніше в Житомирській області правоохоронці викрили та блокували незаконний видобуток корисних копалин на території одного з лісових агрогосподарств. Володимир Зеленський доручив звільнити глав СБУ у Житомирській, Волинській та Рівненській областях.

Він розкритикував керівництво поліції і прокуратури через бурштинові схеми і незаконний видобуток копалин, та звинуватив у співучасті у злочині. Також поставив вимогу змінити керівництво поліції у Житомирській області.