На Майдані донеччани мітингували проти імітації "виборів" в Донбасі

02 листопада 15:59

Мешканці Донецької області в неділю вийшли в різних містах України на протест проти "виборів ДНР".

 

Так, жителі тих населених пунктів Донецької області, які не окуповані терористами "ДНР", виходили сьогодні на центральні площі своїх міст з акціями протесту проти так званих "виборів ДНР".

Аналогічна акція відбулася і в Києві, куди прийшли близько півтисячі переселенців з Донбасу. На відміну від "простих" донеччан, чиновники Донецької міськради і народні депутати, обрані від Донецької області і які перебувають в Києві, ігнорували сьогоднішню акцію на Майдані.

Нагадаємо, Україна прийняла закон "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей", який вводиться тимчасово, на три роки.

Його прийняття було необхідно в рамках виконання мінських домовленостей.

При цьому в уряді наголосили, що закон про "особливий статус" частини Донбасу буде виконуватися тільки за умови проведення виборів, узгоджених з офіційним Києвом.

Ватажок донецьких сепаратистів Олександр Захарченко заявив, що передбачає можливість проведення переговорів з Києвом після проведення "виборів" 2 листопада і що він розраховує, що Україна "мирно" здасть "ДНР" окуповані території.