На Львівщині горіла військова частина, загинув офіцер

19 листопада 10:45

Ще один військовий ушпиталений до новояворівської лікарні з травмами та опіками.

 

Вранці 19 листопада у військовій частині в селищі Старичі на Львівщині спалахнула пожежа. Внаслідок загоряння будівлі загинув 44-річний офіцер, ще один військовий дістав травми та опіки, повідомляє пресслужба Сухопутних військ ЗС України.

Вогонь охопив одну з адміністративних будівель військової частини близько 5:00 ранку. Майже за півтори години, о 6:26, рятувальники локалізували пожежу, о 8:08 повністю ліквідували її. Адмінбудівля вигоріла вщент, повідомляє пресцентр Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Постраждалий військовослужбовець 1978 року народження ушпиталений до Центральної районної лікарні Новояворівська. Він отримав термічні опіки спини та рук, стан офіцера середньої важкості.

Як повідомляє Zaxid.net, займання виникло не в казармах, а в самій адмінбудівлі були лише офіцери, що несли службу, тож евакуація військовослужбовців не проводилася.

Розслідування обставин пожежі доручено Військовій службі правопорядку та Національній поліції. Попередньою причиною займання може бути коротке замикання.

Командування Сухопутних військ Збройних сил України висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблого офіцера.

Нагадаємо, 14 листопада пожежа спалахнула на складі зберігання речового майна військової частини 59-ї окремої мотопіхотної бригади. Вогонь швидко загасили, постраждалих унаслідок події не було.

Унаслідок пожежі було знищено майно: близько 1100 кевларових шоломів, 800 бронежилетів, 1500 спальних мішків, 100 польових наметів, понад 1000 одиниць польової форми, 1400 костюмів захисту від води та інше.

Розслідування справи за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення до військової служби) Кримінального кодексу, доручили Державному бюро розслідувань.