На Луганщині завершили перший етап розмінування

09 серпня 01:19

Сапери очистили від хв 44 га території.

 

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький повідомив про завершення першого етапу з розмінування на території Луганської області. Про це йдеться в повідомленні Луганської ВГА у Facebook.

Сапери і піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій очистили від вибухонебезпечних предметів близько 44 га сільськогосподарських земель, а також 16 га території доріг і лісосмуг. Зокрема, повністю розміновано території населених пунктів Красний Деркул, Велика й Червона Таловка Станично-Луганського району, а також с. Нижньобариниківка Біловодського району.

Розмінування території навколо КПВВ Станиця Луганська, зокрема, біля зруйнованого мосту триває.

З липня 2014 піротехнічними підрозділами ДСНС України очищено більше 6,6 тис. га території, виявлено, вилучено та знищено близько 77,8 тис. вибухонебезпечних предметів.

Раніше повідомлялося, що в районі мосту у Станиці Луганській піротехніки знешкодили 50 мін. Як повідомлялося, Тристороння контактна група на засіданні у Мінську погодила початок розмінування біля мосту в Станиці Луганській, 1 серпня піротехніки ДСНС стали до роботи.