На Луганщині 9 травня поранені двоє українських військових

10 травня 12:00

Прикордонник підірвався на розтяжці біля російського кордону, другий військовий потрапив під обстріл.

 

Протягом суботи, 9 травня, на лінії розмежування вогню Луганської області були поранені двоє українських військовослужбовців, повідомляється на сайті глави Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

"У ніч на суботу, зразу після півночі, бойовики з окупованого с.Калинове здійснили обстріл із автоматичної зброї опорних пунктів наших силовиків на околиці с.Троїцьке Попаснянського району (на адміністративній межі Луганської та Донецької областей біля Дебальцева). Село залишилося поза зоною ураження, однак внаслідок обстрілу поранення отримав один військовий. Рани виявилися неважкими, зараз поранений перебуває в лікарні", - йдеться в повідомленні.

Крім цього близько 17.00 у с. Юганівка Станично-Луганського району на розтяжці підірвався прикордонник Луганського прикордонного загону.

"Село розташоване в безпосередній близькості від кордону з Російською Федерацією, очевидно, розтяжку встановила одна з ворожих диверсійно-розвідувальних груп, які часто приникають на українську територію. Поранений прикордонник госпіталізований", - інформує сайт губернатора.

За даними прес-центру АТО, з вечора 9 травня бойовики 35 разів порушували режим припинення вогню.