На Київщині унаслідок ДТП згоріло військове авто, є загиблі

09 липня 10:40

Двоє солдат згоріли у приміщенні для конвоювання засуджених.

 

У Київській області унаслідок дорожньо-транспортної пригоди загинуло двоє солдат контрактної служби. Як повідомляють у відділі комунікації поліції Київщини, о 03:00 на 65 км автотраси Київ-Чоп водій "Тойоти" зіткнувся з військовим автомобілем "Газ-32223".

Сталося загорання авто "Газ", де перебували дев'ять солдат ЗСУ. Двоє з них згоріли у приміщенні для конвоювання засуджених. Водія-військовослужбовця відправили до лікарні з травмами ніг.

Вказується, що 36-річного водія "Тойоти" поліція затримала у порядку ст. 208 КПК України. Транспортні засоби вилучили у якості речових доказів.

Було відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу. У рамках провадження призначать необхідні експертизи.

За даними, які оприлюднює Державний дорожній науково-дослідний інститут імені М.Шульгiна, за 2018 рік в Україні зафіксовано понад 150 тисяч ДТП (з них 24,2 тисячі - з постраждалими, в яких загинуло 3,3 тисячі і було поранено 30,8 тисяч осіб). Будь-яка смерть у ДТП є передчасною і неприродною, але найтяжчі горе і страждання несуть наслідки аварій за участі дітей. Так, у 2018 році у 3,7 тисячах ДТП, скоєних за участі дітей віком до 18 років, загинуло 176 дітей і було травмовано ще понад 4 тисяч.

Детальніше про ситуацію читайте у матеріалі Наталі Рингач "Правила дорожньої небезпеки" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".