На Київщині посадовця Держгеокадастру затримали на хабарі у $ 10,5 тисяч

06 лютого 10:34

Підозрюваного відправили під цілодобовий домашній арешт.

 

Заступника начальника відділу Державного земельного кадастру ГУ Держслужби з питань геодезії, картографії та кадастру у Васильківському районі Київської області викрили на хабарництві. Про це сьогодні повідомила прес-служба столичної прокуратури на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Посадовця затримали "на гарячому" під час отримання 10 500 доларів США неправомірної вигоди від громадянина за присвоєння кадастрових номерів земельних ділянок в межах Кодаківської сільської ради Васильківського району Київської області для рибогосподарських потреб", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у прокуратурі, дії чиновника Держгеокадастру кваліфікували за частиною 3 статті 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням) ККУ. Печерський районний суд Києва обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, чиновника також відсторонили від посади.

Раніше повідомлялося, що у Вінницькій області на отриманні хабара затримали керівника одного з районних підрозділів Головного управління Держгеокадастру. За сприяння голови однієї з сільських рад регіону чиновниця погодила мешканцю Вінниччини необхідні документи для виділення землі сільськогосподарського призначення в обхід встановленої законом процедури.