На Київщині попри заборону відкрився табір, де отруїлись діти - КОДА

17 липня 18:16

Чиновники подаватимуть до суду – вимагатимуть закриття закладу-порушника.

 

Дитячий оздоровчий табір "Славутич", де 2 липня зареєстрували харчове отруєння 12 дітей, незаконно поновив роботу, повідомив "Українській правді" голова Київської обласної адміністрації (КОДА) Олександр Горган. Згідно з приписом Держпродспоживчслужби, після отруєння дітей зміну табору було закрито достроково.

"Сьогодні керівництвом закладу було протиправно розпочато зміну і в табір заїхало 200 дітей", – розповів журналістам Горган. І додав, що дозволу на поновлення роботи у власників закладу не було.

У п'ятницю, 13 липня, у таборі провели чергове дослідження, яке виявило наявність на території харчоблоку патогенної мікрофлори. "Повторне дослідження, яке було 13 липня, втретє підтвердило наявність патогенної інфекції на території харчоблоку – наявність стафілококу й кишкової палички виявлено втретє", – додав очільник КОДА.

І наголосив на тому, що повідомив про протизаконне відкриття табору правоохоронні органи. "З огляду на таке зухвале порушення законодавства, у кримінальному провадженні, яке розслідується обласною прокуратурою, будуть нові епізоди. А зі свого боку КОДА ініціює судовий позов про закриття закладу", – підкреслив він.

Окрім чиновників облдержадміністрації до суду також звернуться представники Держпродспоживчслужби у Київській області. Позов планують подати до кінця тижня. "У суд буде звертатися також управління Держпродспоживчслужби області, оскільки не усунули порушення закону, вказане у приписі. Ми ж зі свого боку будемо звертатися щодо закриття", – пообіцяв чиновник.

Горган пояснив, що на початку сезону табір отримав усі потрібні дозволи, але під час перевірки були встановлені порушення, які не були усунені.

"Більше того, вони порушили припис про призупинення роботи. Держпродспоживчслужба має право призупиняти роботу на 10 днів для усунення виявлених порушень. Але вони і цього терміну не витримали, і порушень не усунули. Тому подаватимемо до суду щодо закриття. Також вимагатимемо притягнення до відповідальності посадовців табору, які допустили порушення закону", – резюмував губернатор.

Стан дівчинки, яка 2 липня впала у кому, залишається важким, покращення немає. "На превеликий жаль, покращення немає. Стан не змінився. Вона у вкрай важкому стані. Дитина 15-ту добу у комі", - повідомив журналістам Олександр Горган.

Читайте також: У таборі на Донеччині отруїлись 60 дітей

Нагадаємо, у Київській області внаслідок масового харчового отруєння в приватному дитячому таборі Переяслав-Хмельницького району постраждали 12 дітей, одна дівчинка впала в кому.

Згодом у столичній дитячій лікарні "Охматдит" підтвердили, що стан дитини не пов'язаний з отруєнням у дитячому таборі "Славутич".