На Харківщині затримали підозрюваних у вбивстві контрактника 92-ї ОМБр ЗСУ

18 березня 18:54

Двоє з чотирьох підозрюваних – неповнолітні.

 

Поліція підозрює у вбивстві контрактника 92-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України чотирьох осіб – трьох мешканців Чугуївського району Харківської області та 22-річну харків'янку. За даними слідства, троє молодиків, двоє з яких неповнолітні, вбили військовослужбовця за замовленням своєї знайомої, повідомляє прес-служба обласної поліції.

У суботу, 16 березня, місцеві мешканці виявили в лісі на відстані близько 1 км від військової частини в Чугуєві тіло чоловіка з ознаками насильницької смерті. Ним виявився 26-річний військовослужбовець.

За підозрою у скоєнні злочину поліцейські затримали місцевих мешканців 15, 16 і 18 років, а також їхню знайому з обласного центру.

Слідство встановило, що близько 23:00 в середу, 13 березня, компанія зустріла на автовокзалі контрактника, й усі разом вони пішли у під'їзд дев'ятиповерхового будинку вживати алкоголь. Під час розпиття спиртного дівчина заявила, що військовослужбовець нібито її згвалтував, і запропонувала знайомим вбити його й заволодіти банківською карткою. Хлопці пішли з контрактником до лісу, завдали йому серію ножових ударів по голові, тулубу та кінцівках. Після того, як потерпілий втратив свідомість, зловмисники забрали його одяг й особисті речі і спалили їх.

Повернувшись до спільниці, вони прозвітували про виконання "замовлення" і в якості доказу показали їй зняте в лісі відео.

За даним фактом зареєстровано кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство).

Досудове слідство триває, поліція встановлює всі обставини злочину.

Читайте також: Прокуратура повідомила обставини загибелі співробітника Адміністрації президента

Як повідомлялося, 16 березня місцеві жителі знайшли в лісі під Чугуєвом Харківської області тіло контрактника 92-ї ОМБр ЗСУ. Військовослужбовець з 14 березня не з'являвся в частині, його розшукували.

Детальніше про небойові втрати Збройних сил України читайте в матеріалі Алли Котляр "Анатолій Матіос: "Щоб не було небойових втрат, необхідна превенція"" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".