На Харківщині приватний підприємець допомагав зброярам "ЛНР" - СБУ

09 серпня 15:04

Підприємство виготовляло запчастини за кресленнями бойовиків. Його очільника затримали.

 

Співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури викрили та припинили діяльність приватного підприємства, яке постачало запчастини для "Луганського патронного заводу", розташованого на тимчасово окупованій терористичним угрупованням "ЛНР" території, повідомляє прес-служба СБУ.

За даними правоохоронців, на Харківщині за кресленнями, зробленими окупантами, виготовлялися вузли для ремонту верстатної лінії. Готова продукція мала бути переправлена зворотно через лінію розмежування на сході України.

Ділка затримали біля виробничого цеху після відвантаження партії запчастин, проти нього порушили кримінальну справу за ч. 1 статті 258-3 Кримінального кодексу України - створення терористичної групи чи терористичної організації. Затриманому оголосили підозру, наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляду арешту, триває досудове слідство.

Як повідомлялося, у березні правоохоронці заблокували постачання транспортних засобів для терористичних угруповань Донбасу. Зловмисники налагодили транзит транспортних засобів, зареєстрованих у країнах Європейського союзу, до тимчасово окупованих районів Луганщини. Автівки з території Харківської області переправлялись до РФ, де їх забирали представники так званої "народної міліції ЛНР".