На Донеччині затримали митрополита УПЦ МП через інформацію про його зв'язки з бойовиками

18 лютого 19:56

Митрополита Горлівського і Слов'янського Митрофана допитали у присутності адвоката.

 

У Донецькій області затримали митрополита Горлівського і Слов'янського Української православної церкви Московського патріархату Митрофана для перевірки інформації про його зв'язки з окупаційною адміністрацією ОРДО.

Митрофана затримали в понеділок, 18 лютого, на КПВВ і доставили до міського відділення поліції Слов'янська, де слідчий допитав його в присутності адвоката.

"Ми отримали інформацію, яка може бути важливою для роботи поліції в Донецькому регіоні. Після чого його відпустили. Це стандартна перевірка в таких ситуаціях", - повідомив офіційний представник Національної поліції Ярослав Тракало в коментарі "Українській правді".

У прес-службі УПЦ МП, у свою чергу, заявили, що митрополит був затриманий "для встановлення особи" на одному з українських блокпостів, де його обшукали. Потім на місце прибула оперативно-слідча група і відвезла його до Слов'янська. В УПЦ МП наголосили, що жодних звинувачень митрополиту пред'явлено не було, і після бесіди зі слідчим його відпустили.

Нагадаємо, в грудні минулого року митрополита Горлівського і Слов'янського УПЦ МП Митрофана не впустили на підконтрольну українському уряду територію, так як його пропуск для перетину лінії розмежування був анульований СБУ. Через кілька днів пропуск Митрофану відновили.