На Донеччині під обстріл окупантів потрапив житловий будинок

13 лютого 12:01

Зафіксовано пошкодження подвір'я, а також вирву діаметром до півтора метри.

 

Найманці російських збройних формувань з напрямку населеного пункту Гольмівський обстріляли із міномета калібру 82 мм селище Зайцеве-Північне Донецької області. Про це повідомила українська сторона Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) на сторінці штабу Операції об'єднаних сил у Facebook.

Обстріл із забороненого озброєння стався 8 лютого, він тривав з 16:08 до 16:28. Під час відвідування постраждалого населеного пункту спостерігачі української сторони СЦКК отримали від військовослужбовців повідомлення про влучання боєприпасу окупантів на подвір'я будинку по вулиці Мануїльського 3/1.

На місці було зафіксовано пошкодження подвір'я, а також вирву діаметром до півтора метри на відстані приблизно трьох метрів від житлової будівлі. Пошкодження та вирву спричинила міна калібру 82 мм. Під час обстрілу 48-річного господаря на подвір'ї не було, зауважили в СЦКК.

Раніше повідомлялося, що в зоні проведення операції Об'єднаних сил з 00:01 29 грудня 2018 року діє "різдвяне перемир'я". Його запровадження було узгоджено в ході скайп-конференції Тристоронньої контактної групи 27 грудня. Російські окупаційні війська порушили перемир'я у перший же день.