На Донеччині окупанти складували 20 тонн небезпечних хімікатів – ІС

16 квiтня 13:42

Мирних мешканців бойовики заспокоюють повідомленнями про "тимчасове зберігання".

 

Бойовики терористичної організації "ДНР" складують в Шахтарському районі Донецької області небезпечні хімічні речовини, повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"До 20 тонн аміачних сполук та інших небезпечних хімічних речовин окупанти вивезли "на зберігання" у Шахтарський район", - пише координатор ІС на своїй сторінці в Facebook.

Така поведінка окупантів викликала масове обурення мирних жителів окупованих населених пунктів. Терористи заспокоюють місцевих мешканців тезою про "тимчасове зберігання" отруйних речовин.

Як повідомляли в Спільному центрі з контролю і координації припинення вогню (СЦКК), відновлювальних робіт потребують 25 інфраструктурних об'єктів Донбасу, чотири з них критичні.

Особливу загрозу становить фенольний завод у Новгородському Донецької області, у шламонакопичувачі якого скупчилося близько півмільйона кубометрів отруйних речовин.

Його пошкодження загрожує забрудненням фенолом, формальдегідом і сірчаною кислотою річки Сіверський Донець, яка є єдиним джерелом питної води для всього Донбасу.