На Дніпропетровщині в школі розпорошили невідому речовину - евакуйовано сотні людей

11 травня 19:43

Проводяться спеціальні заходи по дегазації, ведеться розслідування.

 

В місті Павлоград Дніпропетровської області сьогодні, 11 травня, зі стін загальноосвітньої школи №15 через розпилення невідомої речовини були евакуйовані 680 осіб, на щастя, постраждалих у результаті надзвичайної події немає, передає УНІАН.

Згідно з інформацією, наданою відділом з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Павлоградської міської ради, речовина невідомого походження викликала першіння і кашель. Учні, вчителі та персонал школи - близько 680 осіб, були евакуйовані. Проведено провітрювання, дегазація і вологе прибирання приміщень.

На місце події прибули пожежно-рятувальні підрозділи, фахівці Павлоградського відділу поліції, газової служби та керівництва міста. Після дегазації приміщень фахівцями Павлоградського міськрайонного відділу лабораторних досліджень здійснено відбір проб повітря для проведення досліджень на наявність фенолу, формальдегіду, аміаку.

Здійснюються заходи щодо подальшої дегазації приміщень школи. Проводиться розслідування.

8 травня у місті Новомосковськ Дніпропетровської області на лінійці у школі №6, приуроченої до Дня пам'яті та примирення, стало погано 16 учням. У 15 дітей лікарі діагностували вегетососудистий пароксизм, госпіталізувати їх не довелося, одну дитину відправили в медустанову з невротичної реакцією.

Нагадаємо, раніше, 8 травня, під час урочистої лінійки учнів загальноосвітньої школи №8 у Черкасах стало погано. Станом на 14:30 були шпиталізовані 53 дитини і двоє вчителів, 11 постраждалих перебувають у реанімаці.

Національна поліція у Черкаській області відкрила кримінальну справу за фактом отруєння школярів. Кримінальне провадження розпочали за ч. 1 статті 325 Кримінального кодексу України - порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням.