На Дніпропетровщині авто з поліцейськими обстріляли з гранатомета

11 листопада 21:09

Один поліцейський отримав поранення.

 

В місті Жовті Води Дніпропетровської області ввечері 10 листопада підірвали особистий автомобіль співробітників поліції, один з яких отримав незначні тілесні ушкодження, повідомляє прес-служба поліції Дніпропетровської області.

Наголошується, що двоє поліцейських, 1979 і 1980 народження, сідали в особистий автомобіль ВАЗ і почули хлопок. У машині відразу виникло загоряння, яке правоохоронці самостійно ліквідували.

Один з поліцейських отримав різану рану ноги, постраждалий автомобіль згорів наполовину.

"Попередньо встановлено, що постріл був зроблений з РПГ-18. Поліція р. Жовті Води піднята по тривозі і орієнтована на пошук зловмисників", - йдеться в повідомленні поліції.

З місця події були вилучені осколки від реактивної гранати.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 348 Кримінального кодексу України (посягання на життя співробітника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця). Винним загрожує довічне позбавлення волі.

Поліція встановлює особи та місцезнаходження зловмисників.

Нагадаємо, що 10 листопада в Запорожскрй області на трасі "Харків-Сімферополь" близько 17:30 сталася ДТП, в результаті якого загинув поліцейський.

"В результаті зіткнення службового автомобіля з вантажівкою DAF старший інспектор кінологічного центру Головного управління Національної поліції у Запорізькій області, капітан поліції Микола Поваляєв загинув на місці події", - повідомили в поліції.