На Чернігівщині пройшли тижневі навчання артилерії

28 лютого 11:15

Артилеристи ЗСУ відпрацювали дії у ворожому оточенні.

 

Незважаючи на холод і сніг, артилерія ЗСУ провела тижневі тактичні навчання на полігоні. Як повідомляє прес-служба 26 артилерійської бригади ЗСУ, артилеристи бригади передавали професійний досвід побратимам з новоствореної 38 АБр на одному з полігонів на Чернігівщині. Бойове злагодження розрахунків та батарей відбувалося у реальному часі відпрацювання поставлених задач, без послаблень на "раніше не вивчав", "до цього не робив", і "не стикався"

Вночі, після отримання бойового наказу, особовий склад був піднятий за тривогою і висунувся у район зосередження. На шляху слідування колона стикнулася не лише з зимовою погодою та труднощами воєнного характеру, але і з "психологічним спротивом місцевого населення". Бойове злагодження відбувалося у ворожому оточенні умовного противника, роль якого виконували підрозділи інших бригад. Нелегкими, по справжньому бойовими видалися ці дні для бійців артбригад, але вони зуміли виконати поставлену перед ними бойову задачу.

У цьому відеоролику представлена лише невеличка (суто артилерійська) частка тижневих тактичних навчань, під час яких спільні артилерійські розрахунки 26 та 38 артбригад відпрацьовували тактику вогневого ураження противника у звичних умовах та у нестандартних ситуаціях.

Тим часом, бойовики накрили Підлісне вогнем із великокаліберної артилерії. Попри ворожі обстріли, доба для українських військових минула без втрат.