На Черкащині блискавка вбила жінку

29 липня 09:57

Злива з грозами та шквальним вітром знеструмила сотні населених пунктів і завдала збитків житловим будинкам у 8 областях України.

 

У Черкаській області в результаті ускладнення погодних умов загинула одна людина, повідомляє прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Наголошується, що на пасовищі у селі Антонівка Шполянського району місцева жителька була вражена блискавкою. Постраждала загинула на місці події.

За даними ДСНС, 28-29 липня внаслідок сильного дощу з грозами та шквального вітру спрацювали системи захисту ліній електропередач. В результаті чого сталося знеструмлення 339 населених пунктів у 8 областях, а саме: Полтавська - 96 н. п., Чернігівська – 63, Київська - 56, Черкаська - 53, Житомирська - 29, Сумська - 21, Дніпропетровська - 19 і Кіровоградська – 2.

До відновлення електропостачання залучили 61 бригаду обленерго (68 одиниць техніки і 152 людини).

Повідомляється також, що через негоду у 8 областях України було повалено десятки дерев, пошкоджено сотні покрівель житлових будинків і господарських будівель, повалено електроопори та підтоплено присадибні ділянки.

Крім того, у Лисичанську Луганської області сталося знеструмлення двох насосних стацій. Без водопостачання залишилися Лисичанськ (70 тисяч абонентів), Новодружеське (близько 10 тисяч абонентів) та Привілля (близько 20 тисяч абонентів).

До ліквідації наслідків негоди було залучено 57 чоловік особового складу та 8 одиниць техніки ДСНС.

Раніше в околицях села Кузьміна Гребля Христинівського району Черкаської області блискавка вбила сім'ю з трьох осіб, які працювали в полі.