На аферах з нерухомістю команда Черновецького завдала Києву збитків на 0,5 млрд гривень

03 листопада 14:39

В КМДА налагодили корупційну схему скуповування комунального майна.

 

Прокуратура міста Києва підготувала повідомлення про підозру колишньому начальнику Головного управління комунальної власності КМДА, якого звинувачують у організації в 2006-2011 роках корупційної схеми з відчуження комунального майна.

Згідно з інформацією Прокуратури міста Києва, впродовж п'яти років Головне управління комунальної власності у м. Києві відчужило 381 об'єкт нерухомості, з яких близько 50% було реалізовано за участі задіяних у схемі підконтрольних фірм. Такі злочинні дії завдали місцевому бюджету збитків на суму понад 500 млн грн.

Зокрема внаслідок 19 обшуків було встановлено, що група осіб налагодила схему участі у проведенні торгів та аукціонів, на яких купувала комунальне майно за заниженою вартістю для подальшого його використання або перепродажу.

Крім того, в рамках розслідування кримінального провадження накладено арешти на ряд об'єктів нерухомості, що були незаконно відчужені з комунальної власності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 5 ст. 191 КК України, триває. Встановлюються причетність інших осіб до скоєння цього злочину.

Зазначимо, що впродовж 2006-2012 років Київську міську державну адміністрацію очолював Леонід Черновецький.

Читайте також: НАБУ і військова прокуратура проводять обшуки у депутатів Київради та їх родичів

Нагадаємо, Служба безпеки України оголосила в розшук колишнього мера Києва Леоніда Черновецького. Черновецький розшукується СБУ як особа, що переховується від органів прокуратури. 14 липня Генеральна прокуратура повідомила про підозру Черновецькому у зловживанні владою і службовим становищем. Екс-чиновника підозрюють у незаконній передачі землі в оренду під будівництво вертолітного майданчика в інтересах соратників колишнього президента Віктора Януковича. За версією слідства, він завдав шкоди Києву на суму близько 250 млн гривень.