На 39 суддійських посад Антикорупційного суду претендують лише шість кандидатів

27 серпня 17:56

Прийом документів від кандидатів закінчиться 14 вересня.

 

Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) отримала заявки від шести кандидатів на суддівські посади Антикорупційного суду України. Всього в суді 39 відповідних посад. При цьому термін подачі заявок закінчується через три тижні. Перелік кандидатів, які вже подали відповідні документи оприлюднила Вища кваліфікаційна комісія.

Згідно із оприлюдненим переліком, заявку подав суддя Донецького окружного адміністративного суду В'ячеслав Дмитрієв, а також суддя та заступник голови Дрогобицького міськрайонного суду Львівського суду Андрій Івасівка.

Окрім того заявку до Вищої кваліфікаційної комісії подали суддя Солом'янського районного суду Києва Вікторія Кицюк та суддя Першотравневого районного суду Чернівців Євген Нестеренко.

На посади суддів Антикорупційного суду також претендують адвокат Денис Чеховський та доцент і професор кафедри трудового права та права соціального забезпечення Київського національного університету ім. Т. Шевченка Наталія Мельничук.

Нагадаємо, прийом документів для участі у відборі на посади суддів Вищого антикорупційного суду почався 8 серпня.

Конкурс на відповідні посади ВККС оголосила 2 серпня. Тоді повідомлялося що, про наміри брати участь у конкурсі на посаду судді Антикорупційного суду заявили понад півтисячі осіб. Таким чином на одне місце претендувало 16 кандидатів.

На сайті Вищої кваліфікаційної комісії суддів 24 липня відкрилася реєстрація бажаючих прийняти участь у конкурсах на заміщення посад суддів Вищого антикорупційного суду. Бажаючі брати участь у конкурсі можуть подавати заявки з 24 липня по 1 серпня, заповнивши форму на сайті ВККСУ.

Також до 15 вересня зацікавлені міжнародні організації нададуть до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України свої пропозиції стосовно кандидатур до складу Громадської ради міжнародних експертів, яка братиме участь у відборі суддів Вищого антикорупційного суду.

Нагадаємо, 7 червня Верховна Рада прийняла закон "Про Вищий антикорупційний суд". Президентський законопроект у другому читанні та в цілому підтримали 315 народних депутатів.

Через місяць в закон про ВАКС внесли поправку про розгляд апеляцій у справах про корупційні злочини. Згідно з новою нормою, всі справи, що у підслідності НАБУ, після початку роботи антикорупційного суду передаються до ВАКС. При цьому справи першої інстанції передаються у першу інстанцію, а апеляційні скарги – в апеляційну палату.