МЗС України вимагає від Росії дозволити українським лікарям провести медобстеження Гриба

20 листопада 22:52

Зниклий хлопець має інвалідність і змушений постійно приймати підтримуючі препарати.

 

Міністерство закордонних справ України вимагає від Росії дати дозвіл на обстеження фахівцями українського Міністерства охорони здоров'я незаконно утримується в РФ українця Павла Гриба.

"Сьогодні Павла Гриба відвідав консул. Враховуючи стан його здоров'я, вимагаємо повторно від РФ надати дозвіл на обстеження фахівцями Моз України", - написала речник МЗС України Мар'яна Беца на своїй сторінці в Твіттер в понеділок увечері.

24 серпня на території Білорусі зник 19-річний громадянин України Павло Гриб. Він виїхав у Гомель для зустрічі з росіянкою, з якою познайомився в соцмережах. Про зникнення сина заявив відставний офіцер Державної прикордонної служби України, військовий капелан Ігор Гриб.

7 вересня стало відомо про те, що зниклий у Білорусі українець Павло Гриб знаходиться в СІЗО російського міста Краснодар за звинуваченням у тероризмі.

Суд заарештував його до 17 жовтня. Пізніше Жовтневий районний суд Краснодара продовжив арешт до 4 січня 2018 року.

При цьому, незважаючи на численні звернення Києва, російська влада не пускає українських лікарів до Гриба. Зниклий хлопець має інвалідність і змушений постійно приймати підтримуючі препарати.