МЗС назвало порушенням Мінських угод обстріл бойовиками патруля ОБСЄ в Донбасі

11 жовтня 14:49

У відомстві засудили такі дії незаконних збройних формувань.

 

Міністерство закордонних справ України засудило вчорашній обстріл Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ незаконними збройними формуваннями в Донбасі. В МЗС заявили, що такі дії є черговим порушенням Мінських угод. Про це у четвер, 11 жовтня, на своїй сторінці у Twitter повідомила речниця Міністерства закордонних справ Мар'яна Беца.

"І знову РФ та маріонетки залякують СММ ОБСЄ та перешкоджають діяльності на Донбасі. Чергове порушення Мінських домовленостей. Засуджуємо", - написала Беца.

Нагадаємо, вчора незаконні збройні формування обстріляли патруль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ під час проведення зміни персоналу на Донецькій фільтрувальній станції. Під вогонь потрапили і представники української сторони СЦКК.

У штабі ООС зазначили, таким чином, бойовики зневажили гарантії безпеки та режиму повної тиші, які надаються сторонами на час проведення даної процедури. При чому, бойовикам було достеменно відомо, що патруль СММ ОБСЄ виставляється щоденно у районі Кам'янки, яка наразі потрапила під їхній вогонь