МВС запропонувало обмежити швидкість в населених пунктах до 50 км/год і вести відеофіксацію

10 листопада 13:24

Міністерство внутрішніх справ України розробило пакет законодавчих змін у сфері безпеки дорожнього руху.

 

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на спеціальному засіданні Кабінету міністрів представив пропозиції про посилення покарань для учасників дорожнього руху.

Міністр повідомив, що МВС пропонує закріпити на законодавчому рівні фото - і відеофіксацію порушень ПДР, обмежити швидкість руху в населених пунктах з 60 до 50 км/год, у 20 разів збільшити штраф за керування автомобілем без прав і встановити дворічний термін водійського посвідчення, отриманого вперше.

"Зокрема, за перевищення максимально дозволеної швидкості руху - 50 км/год - встановити штраф у сумі 3,4 тис. грн, зараз це штраф 510 грн", - сказав міністр.

За словами Авакова, МВС пропонує збільшення штрафу від 250 грн до 3,4 тис. грн за те, що водій, який скоїв ДТП, залишив місце аварії, а за керування автомобілем без водійського посвідчення пропонується збільшити штраф з 510 грн до 10,2 тис. грн, а при повторному такому правопорушенні - 40,8 тис. грн.

Нагадаємо, в червні Укравтодор запропонував обмежити граничну швидкість руху автомобілів у містах з 60 км/год до 50 км /год. "Це нормальний європейський стандарт, в європейських містах – 50 км на годину, а в особливих пунктах у містах – до 30 км", - сказав глава агентства Славомір Новак. За його словами, зменшення швидкості на дорогах тільки на 10 км/год збільшує шанс на виживання пішохода у разі удару машиною на 90%.