МВС не зафіксувало серйозних порушень на виборах

25 липня 12:19

У той же час, з початку виборчої кампанії правоохоронці відкрили понад 500 кримінальних справ.

 

Серйозних порушень під час позачергових парламентських виборів не було, заявив директор Департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко. За його словами, Міністерство внутрішніх справ діяло превентивно, направляло спецпідрозділи.

"Серйозних порушень на виборах не було тому, що ми вчасно робили превентивні заходи, зокрема посилення групами спецпризначення і швидке перекидання їх за допомогою системи авіабезпеки МВС", - процитували Шевченка у пресслужбі МВС.

Шевченко нагадав, що правоохоронці відправили на гелікоптерах групи спецпризначенців на виборчі округи №50 у Донецькій області та №64 у Житомирській області, задля недопущення правопорушень. Він також додав, що в цих округах і ще в двох "є потенційні проблеми щодо перерахунку голосів, або є певне зволікання у встановленні результатів". Однак за словами Шевченка, відповідними діями поліція показала тим, хто "можливо мав якісь наміри" влаштувати безлади і правопорушення, що "цього не варто робити".

"У нас вистачить сил і засобів, а головне - рішучості і політичної волі - стримати всі можливі правопорушення і довести до логічного завершення ті кримінальні провадження, які вже розпочаті", - заявив Шевченко.

Вказано, що правоохоронці не зафіксували серйозних порушень безпосередньо під час позачергових виборів до Верховної Ради. Однак з початку передвиборчої кампанії поліція відкрила 516 кримінальних проваджень

"Але головні результати по розслідуванню кримінальних проваджень ще попереду, я маю на увазі у вигляді підозр і обвинувальних актів в суд", - зазначив Шевченко.

Він додав, що в цілому система МВС впоралася із проведенням виборів.

"У нас фактично не було якихось надзвичайних, серйозних або критичних інцидентів або потерпілих суттєво після якихось насильницьких дій. І, власне, насильницьких дій фактично майже не було. Порушення були, але це не критично. Не було насилля, не було сутичок. не було крові, не було зіткнень - це головне", - наголосив Артем Шевченко.

Читайте також: На Луганщині правоохоронці посилили захист двох окружних виборчкомів

Нагадаємо, 21 липня в Україні пройшли дострокові вибори у Верховну Раду. Центральна виборча комісія повинна оголосити результати голосування протягом 15 днів з дня волевиявлення, тобто не пізніше 5 серпня. До 10 серпня підсумки виборів оголосять офіційно.

Згідно Конституції, новообрана Верховна Рада повинна зібратися на своє перше засідання протягом 30 днів з моменту оприлюднення результатів виборів. Останній можливий день, коли повинен зібратися на засідання новий парламент – 9 вересня 2019 року.

Слідкуйте за перебігом подій в спецтемі "Дострокові вибори у Верховну Раду".