МОЗ просить заборонити нещепленим дітям відвідувати дитсадки і школи

13 вересня 01:11

У МОЗ вимагають провести вакцинацію дітей у відповідності з вимогами ВООЗ.

 

Дітей без щеплень можуть не допустити до занять в школах або до відвідування дитячого садка. Відповідні рекомендації Міністерство охорони здоров'я України та Міністерство освіти і науки направили головам усіх обласних державних адміністрацій.

Відомства вказують на необхідності провести вакцинацію дітей у відповідності з вимогами ВООЗ або не допускати не вакцинованих дітей у навчальні заклади.

У міністерстві нагадали, що згідно із законом, відвідувати державні навчальні заклади можуть тільки діти, які отримали щеплення за календарем профілактичних щеплень, або якщо у дитини є медичні протипоказання до вакцинації (ст. 15 Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб").

Якщо у дитини є протипоказання, їй надається відповідна довідка. Рішення про допуск таких дітей до закладів освіти приймає комісія лікарів відповідного лікувально-профілактичного закладу.

Лікарсько-консультативна комісія може прийняти рішення про заборону відвідування дитиною без щеплень навчального закладу, наприклад, у разі ускладнення епідемічної ситуації. У таких випадках питання про форми отримання освіти такими дітьми вирішують місцеві органи освіти.

Нагадаємо, в серпні МОЗ отримало понад 77 тисяч доз вакцини КПК. За даними ЮНІСЕФ, кількість фальшивих довідок з вакцинації в Україні складає близько 30%.