Москва планує об'єднати "ЛНР" і "ДНР" - Фірсов

25 листопада 07:28

Це стало ще одним приводом до усунення ватажка "ЛНР".

 

Москва неодноразово схиляла "республіки" до об'єднання, що істотно спростило б процес управління окупованими територіями. Місцеві опиралися. "Республіканські еліти" не поспішали ділитися владою і повноваженнями. Крім того, луганські та Плотницький, в першу чергу, не бажали миритися з уготованою їм роллю "молодших братів". Це стало ще одним приводом до усунення ватажка "ЛНР".

Про це у своїй статті для DT.UA пише Єгор Фірсов, лідер політичної сили "Альтернатива". На думку автора, додатковим гальмом у процесі "об'єднання" ставала особиста взаємна неприязнь Захарченко та Плотницького.

"Кремль особливо не тиснув, але невдоволення відсутністю уваги до свого побажання висловлював. Відверта норовистість Теслярської в цьому питанні особливо дратувала", - зазначає Фірсов.

На його думку суду, сво., очікування, що Корнет в цьому питанні може виявитися більш зговірливими, могли стати останнім аргументом, який переконав Москву підтримати "міністра" в "епічній" сутичці маріонеток.

Детальніше про "переворот" в ОРЛО читайте в матеріалі Єгора Фірсова "Битва "титаніків"" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".