Московський суд продовжив арешт Сущенку ще на два місяці

27 листопада 11:47

Засідання у справі відбулося у закритому режимі.

 

Московський міський суд РФ продовжив арешт українському журналісту Роману Сущенку ще на два місяці - до 30 січня 2018 року. Як пише УНІАН, засідання у справі, як і всі попередні, пройшло в закритому режимі. Українських журналістів та консула України пустили в зал засідання лише на оголошення вердикту.

"Продовжити термін утримання під вартою Сущенко Романа Володимировича на два місяці - до 16 місяців, до 13 січня 2018 року", - зачитав рішення суддя Суворов.

Після його оголошення адвокат Марк Фейгін уточнив, що суддя обмовився і у судовій постанові зазначено 30 січня.

У свою чергу незаконно заарештований Сущенко встиг заявити в залі суду, що на його адвоката Фейгіна виявляється тиску, щоб позбавити його захисту в російський судах.

Раніше Фейгін заявив, що російський суд засудить Романа Сущенка до 20 років позбавлення волі за сфабрикованими звинуваченнями.

Нагадаємо, що в жовтні 2016 року Федеральна служба безпеки РФ підтвердила затримання в Москві українського журналіста Романа Сущенка, назвавши його кадровим співробітником української військової розвідки. Проти українського громадянина відкрили кримінальне провадження за статтею "шпигунство". Пізніше стало відомо, що ФСБ звинувачує Сущенко в зборі інформації про російське вторгнення в Україну.