Москалькова приїде в Київ на суд у справі Вишинського

19 березня 15:52

Російський омбудсмен приїде на суд у справі громадянина України з делегацією.

 

Уповноважений із прав людини в РФ Тетяна Москалькова прибуде до Києва, щоб відвідати засідання суду у справі обвинуваченого у державній зраді українського громадянина керівника "РИА Новости - Украина" Кирила Вишинського.

"Уповноважений сьогодні вилітає до Києва, щоб завтра взяти участь у судовому засіданні Кирила Вишинського та перевірити умови його утримання", - повідомили прес-службі російського омбудсмена.

Разом з Москальковой до Києва вилітають керівники робочого апарату і секретаріату уповноваженого.

Вишинський 14 березня був етапований до Києва з Херсона для участі 20 березня у засіданні Касаційного кримінального суду, Верховного суду України за скаргою на незаконність затримання в травні 2018 року.

26 березня Подільський районний суд Києва почне розглядати обвинувального акту щодо Кирила Вишинського, який прокуратура направила до суду 6 березня.

Вишинського звинувачують у скоєнні злочинів за статтями 109, 110, 111, 161 і 263 Кримінального кодексу України.

15 травня 2018 року головреду "РИА Новости" вручили повідомлення про підозру за статтею 111 Кримінального кодексу - державна зрада.

У липні Вишинському також повідомили про підозру у ч. 1 ст. 263"незаконне придбання, зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів".

За даними слідства, на проведення підривної діяльності проти України Вишинський отримував щомісяця 53 тисячі євро. Видання публікувало матеріали, які виправдовують анексію Криму, а також в підтримку терористичних угруповань "ДНР" і "ЛНР".