Москаль: Розслідування вбивства харківського судді зайшло у безвихідь

25 лютого 09:42

У слідства щодо розслідування вбивства харківського судді і членів його сім'ї налічується більше 300 томів кримінальної справи, опитано 18 тис. осіб, проведено 550 експертиз, але злочин залишається нерозкритим.

 

В даний час розслідування вбивства харківського судді і членів його сім'ї зайшло у глухий кут, і у слідства немає ніяких реальних версій, заявив на своїй сторінці у Facebook народний депутат України ("Батьківщина"), генерал-майор міліції Геннадій Москаль.

Він від особи ще двох генералів міліції і одночасно депутатів - Віталія Яреми (колишнього начальника київського главку міліції, "Батьківщина") і Миколи Паламарчука (екс-начальника кримського главку міліції, "УДАР") - запропонував міністру внутрішніх справ України Віталію Захарченку "визнати повну профнепридатність МВС у розкритті резонансного вбивства родини судді Трофімова".

Москаль нагадав міністру про готовність допомогти, використати свій досвід і надати особисту допомогу у розкритті цього злочину. "У бандитів немає політичного забарвлення, тому МВС не має звертати увагу на наші політичні уподобання", - сказав нардеп.

Москаль також нагадав, що всі вони, троє генералів, мають відповідний допуск до державної таємниці, так що допуск їх до матеріалів справи не повинен бути проблемним.

На сьогоднішній день у справі вбивства судді налічується більше 300 томів, у справі опитано 18 тис. людей, проведено 550 експертиз, у половині з яких вже готові результати. Проте злочин залишається нерозкритим.

Москаль вже пропонував Захарченку свою допомогу в розслідуванні вбивства судді Трофімова, проте у МВС відповіли політику відмовою.

Як повідомлялося, у першій половині дня 15 грудня у Харкові були виявлені тіла членів сім'ї судді одного з районних судів: сам суддя, його дружина, син і його дівчина були обезголовлені. Місцеві журналісти повідомляють, що вбитий - суддя Володимир Трофімов, який працював багато років у Фрунзенському районному суді Харкова.

Останні рішення судді Трофімова не були резонансними - інформація про це є в Єдиному реєстрі судових рішень. Останнє судове засідання убитий провів 12 грудня, де розглядався позов про виплату аліментів на утримання неповнолітнього.

Серед останніх рішень земельні питання щодо гаражної забудови. Також - відмова банку Надра про примусове стягнення коштів за кредитним договором.

Останньою кримінальною справою, яку розглядав Трофімов, було ДТП. Він засудив водія, який збив пішохода, до трьох років позбавлення волі з випробувальним терміном на один рік. !zn

Читайте також:

Справа про жорстоке вбивство судді в Харкові залишається нерозкритою

Пшонка назвав основну версію звірячого вбивства харківського судді

У Генпрокуратурі побоюються, що проти суддів і міліціонерів візьмуть автомати

Харківські судді попросили захисту в Януковича після вбивства свого колеги

Москаль заявив, що МВС ховає від людей масу шокуючих вбивств