Молоді люди Україні найбільше прагнуть заробляти гроші і виховати дитину

23 листопада 16:30

Соціологи провели дослідження життя української молоді. Незадоволеність матеріальним становищем призводить до прагнення грошей.

 

Серед української молоді найбільш поширеними цілями є "заробляти або отримувати достатньо грошей" (36%) і "виростити та виховати дитину", свідчать дані дослідження компанії GfK Ukraine.

Задоволені своїм життям 58% молодих людей. Найбільший вплив на загальну задоволеність життям має впевненість у майбутньому та матеріальне становище. Низьку оцінку за цими факторами компенсує задоволеність власними досягненнями та особистим життям.

Більше половини молодих – одружені або живуть разом без реєстрації, 39% – неодружені. Половині вистачає в цілому на життя, але не вистачає на придбання дорогих речей. 50% мають дітей, 70% мають постійну роботу, 89% щоденно використовують Інтернет.

Половина молоді проживає у селах та малих містах. Близько половини молоді - віком від 30 до 40 років.

Дані опитування свідчать, що половина молоді сконцентрована у двох регіонах: Захід і Центр.

У ході дослідження GfK Ukraine було опитано 1312 осіб у віці 15-40 років, які представляють сільську та міську молодь України у період з 26 травня по 20 червня 2017 року. Метод опитування - онлайн-панель для міської молоді, особисте інтерв'ю із використання планшетів для сільської молоді та молоді, що проживає у малих містах.

Як свідчать дані опитування Центру Разумкова, у березні 2017 року більшість громадян України (59%) вважали, що вони "дуже щасливі" або "скоріше щасливі".